Na cizrnu, nebo také římský hrách v našem jídelníčku
často zapomínáme. Je to škoda, protože z nutričního pohledu
jde o velmi hodnotnou potravinu, za málo peněz. Obsahuje hodně draslíku,
manganu, zinku, fosforu, hořčíku vápníku a železa. Také vytamín B2
a B6. Je výborným zdrojem vlákniny a rostlinných bílkovin.
Zkrátka pochoutka, která nahradí i masité pokrmy.
Když jsem poprvé ochutnala tuhle dobrůtku, měla jsem
boule za ušima. Rozhodně ji vyzkoušejte.
Jedinou nevýhodou je, že se na její přípravu musíte připravit
den předem. I tak Vás jistě nadchne. ;)
RECEPT:
200 g cizrny
100 g sezamové pasty TAHINI
3 lžíce olivového oleje
a podle chuti česnek, pepř sůl a citrónová šťáva
POSTUP:
Cizrnu jsem den předem namočila. A nechala namočenou
přes noc. Ráno pak slila a vařila v čisté vodě s drceným
kmínem asi 45 min. Po uvaření jsem ji rozmixovala se 2 lžícemi
olivového oleje. Přidala TAHINI omáčku, citrónovou šťávu, česnek, pepř a sůl.
Směs by měla mít konzistenci vyšlehaného tvarohu,
proto podle potřeby přidávejte studenou vodu..
Pomazánka se skvěle hodí k tmavému pečivu ;)
Dobrou chuť Renča
6 komentářů
Jé, to vypadá pěkně. Mně hummus nedávno dělal k večeři přítel a měli jsme ho s opečenou tortillou to byla mňamka.
OdpovědětVymazatDívka z venkova
Máš šikovného přítele.. ;)
VymazatHummus jsem zatím nikdy nezkoušela, ale vždy jsem si říkala, že bych jej ráda ochutnala. Vůbec nevím jak si jeho chuť představit, takže to bude velká neznámá.
OdpovědětVymazatMůj blog: Veronique beauty
Byla jsem na tom stejně, jeho chuť mě pak mile překvapila.. ;)
VymazatHummus jsem už zkoušela. Nedávám tam česnek, ale dost citronu. Je to mňamka
OdpovědětVymazatJsi krasna
My česnek doma milujeme a přidáváme téměř všude, kde to jen trochu jde. Věřím, že i Váš Hummus je jistě vynikající a lahodný jako ten s česnekem..
Vymazat