KDYŽ JARO STŘÍDÁ ZIMU...

By ATELIEROF - 19:11


      Každý z Vás jistě zná ten pocit, když ho ráno cestou do práce zašimrá v nose ta známá vůně. Vůně, která ve vás probudí všechny smysly. Nevím k čemu ji přirovnat, dokonce ani nevím, kdy jsem si ji poprvé ve svém životě uvědomila. Vůně tak nezaměnitelná, jedinečná a fascinující, že se na chvíli zastavíte a z hluboka nadechnete. Cítíte jak se vám pomalu rozlívá do celého těla a s ní i nekonečný pocit štěstí. JARO je tu.
Z korun stromů se ozývá veselý ptačí zpěv. A i přesto, že rána bývají ještě chladná, jsou dny teplejší a více prozářeny sluncem. Ze záhonu na vás vykukují první barevná kvítka. Nálada se zlepšuje, chmury a stres ztrácejí na své síle. Konečně si můžete vypít na záhrádce s přáteli první jarní kavu. Oprášit kolo i trekové hole. Chce se nám zakřičet: "Sbohem zimo"
        Ale loučení se zimou nemusí být vždy jednoduché. U nás  vždy bývá trochu na delší lokty, protože bydlíme ve vyšší nadmořské výšce. Zima se často vrací ještě i po dost vysokých teplotách a mnohdy skoro nečekaně. 
         Své vlády se nechce jen tak dobrovolně vzdát a ještě několikrát nám ukáže svoji nevlídnou tvář. A tak mnohdy vítáme jaro závějemi a v zimních bundách. Ale náladu nám to rozhodně nezkazí. Možná právě díky té vůni. Cítíme, že jaro už je blízko a s ním i vše hezké, co nám celou zimu tolik chybělo.

     


















A tak jsem o víkendu nelenila a venkovní truhlíky oblékla do jarních barev. A jak vy??? Také už netrpělivě čekáte na to krásné, slunečné a opravdové jaro? 
                                                                                     Mějte se sluníčkově    ;)   Renča
   


  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Já už se těším na jaro a nejvíc na léto. ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já miluji léto ze všech období nejvíce.. ♥ ;) Ono to uteče Markétko a než se nadějem budem ležet u vody.. ;)

      Vymazat