VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

By ATELIEROF - 14:27

Nádivka u nás doma k velikonocům neodmyslitelně patří. Dělala ji moje babička,
maminka, já a doufám, že jednou ji budou tradičně připravovat i mé dcery. Je opravdu výborná. Její vůně vás bude dohánět k šílenství. A to ještě netušíte, jak je krásně vláčná a přitom úžasně křupavá. Jo, sádlo je sádlo. Ovšem: výslednou chuť absolutně nepřehluší, naopak! 

Budeme potřebovat:
7rohlíků
7 vajec
250 ml mléka
kopřivy
300 - 500 g uzeného (lepší prorostlé)
pažitku
petrželku
5 -7 stroužků česneku
špetku soli
špetku pepře
sádlo

Postup: 
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutky. Necháme nasáknout.
Mezitím si nakrájíme uzené a oloupanou cibuli na drobné kostičky. Cibuli spěníme na kousku sádla, přidáme uzené a orestujeme. Kopřivy které jsme nejprve spařili nasekáme a přidáme k namočeným rohlíkům spolu s
restovaným uzeným, nasekanou pažitkou i petrželkou. Přidáme česnek, špetku soli, pepře a dobře promícháme.
Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z vajec, který zajistí správnou jemnost a nadýchanost nádivky.
 Směs nesmí být moc hustá ale ani příliš řídká. Pečeme v sádlem vymazaném plechu na 150 °C asi 30 minut, dokud nádivka nezezlátne. Jíme ji samotnou třeba se zeleninou..











  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů