MRKVOVÝ DORT

By ATELIEROF - 13:12

Dort z mrkve? A proč ne! Mrkvový korpus promazaný zakysanou smetanou a 
sypaný skořicí, bude pro vaše chuťové 
buňky tím největším potěšením!




Budeme potřebovat:
4 vejce
1 hrnek přírodního cukru
5 větších mrkví
3/4 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
1 prášek do pečiva 
1 lžička medu
špetka soli
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek celozrnné mouky

Na krém:
1 velká zakysaná smetana



Vejce ušleháme s cukrem do pěny, postupně přimícháme další ingredience. 
Mouku úplně naposled. Mrkev nastrouháme na jemno, a lehce
vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě.
Na 180°C (mě stačilo asi půl hodiny). 
 Po vychladnutí prořízneme a namažeme zakysanou smetanou
a posypeme skořicí.. 


  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů