ALPSKÝ KNEDLÍK

By ATELIEROF - 12:53

Úplně poprvé jsem se setkala s tímto fantastickým obrem 
v jídelně pro zaměstnance. Kombinace pudinku, máku a povidel v nadýchaném
kynutém těstě mě doslova nadchla. Když pak kolegyně donesla recept, neváhala 
jsem ani chvilku. Knedlíky podle tohoto receptu se vždy povedou.
 A pokud máte rádi sladké, zamilujete si je stejně jako já.


Na jejich přípravu budete potřebovat:
500g pol. mouky
špetka soli
2 lžičky cukru (krupice)
1 kvasnice
1/4l vlažného mléka
2 vejce.

Zaděláme těsto. Klasickým způsobem, nebo v pekárně. Necháme kynout.
Po nakynutí rozdělíme na šest dílů. Uděláme placky, které poklademe lžící povidel,
 vytvarujeme větší koule a necháme ještě chvilku nakynout. Vaříme v páře, po jednom
knedlíku asi 10 min.. Mezitím co se vaří přichystáme si šodó. V mléce rozmícháme pudink, 
cukr a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme žloutky a nakonec dochutíme rumem.
Hotovým přeléváme knedlík a sypeme mletým mákem. ;)
Tak snad vám budou také chutnat..





  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů