Čekáte návštěvu a chcete jí ke kávě naservírovat něco co fantasticky chutná, nedá to mnoho práce, ale zároveň to podtrhne váš kuchařský talent. Nemůžete najít ten správný recept? Nepropadejte panice. Tuhle dobrotu zvládne udělat úplně každý. Zabere to jen chvilku času. Bohužel z mých zkušeností se po ní za stejně dlouhou chvilku i zapráší..
Budeme potřebovat:
60dkg hladké mouky
35dkg Hery
1 kelímek smetany ke šlehání (30% i více)
Náplň:
3 tvarohy (obyčejné kostky + jeden vaničkový)
cukr dle chuti
Těsto rozdělíme na 10 dílů, Každý vyválíme a vykrojíme podle mísy o průměru 22cm a rozkrájíme na 8 dílků.
Na každý dílek dáme lžičkou náplň a zatočíme do rohlíčků, pokládáme na pečící papír a pečeme při teplotě 160 -170°C do růžova. Teplé obalujeme ve směsy moučkového a vanilkového cukru.
Tento recept nevyžaduje žádné velké kuchařské umění a zvládne ho opravdu každý. Šlehačkové těsto je dokonalé, úžasně jemné a dobře se s ním pracuje.
A nezapomeňte dát vědět, jaký měly rohlíčky úspěch.. Re. ;)
0 komentářů