Dort z mrkve? A proč ne! Mrkvový korpus promazaný zakysanou smetanou a
sypaný skořicí, bude pro vaše chuťové
sypaný skořicí, bude pro vaše chuťové
buňky tím největším potěšením!
Budeme potřebovat:
4 vejce
1 hrnek přírodního cukru
5 větších mrkví
3/4 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
1 prášek do pečiva
1 lžička medu
špetka soli
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek celozrnné mouky
Na krém:
1 velká zakysaná smetana
Na krém:
1 velká zakysaná smetana
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, postupně přimícháme další ingredience.
Mouku úplně naposled. Mrkev nastrouháme na jemno, a lehce
vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě.
Na 180°C (mě stačilo asi půl hodiny).
Po vychladnutí prořízneme a namažeme zakysanou smetanou
a posypeme skořicí..
a posypeme skořicí..
0 komentářů